Sonobus

Aquest és un programari de transmissió d’àudio en xarxa de codi obert i gratuït per a GNU / Linux, Windows, MacOS, iOS i Android. Amb aquesta aplicació, els usuaris podrem transmetre àudio de punt a punt amb baixa latència entre dispositius, a través d’Internet o una xarxa local. SonoBus va ser escrit per Jesse Chappell i té llicència GPLv3.

Aquesta és una solució d’igual a igual de codi obert, multiplataforma, elegant i gratuïta que permet a diversos usuaris a distància, compartir àudio en temps real, buscant la major qualitat i la menor latència possible a través d’Internet. SonoBus és una aplicació fàcil d’usar i que permetrà als usuaris gravar àudio, reproduir qualsevol contingut d’àudio i més.

El seu funcionament és tan senzill com triar un nom de grup únic (amb contrasenya opcional) i connectar-nos instantàniament amb diverses persones per crear música, sessions remotes, podcasts, etc. Podrem gravar fàcilment l’àudio de tots, així com reproduir qualsevol contingut d’àudio per a tot el grup.

Pots descarregar el programa aquí: https://sonobus.net/

Característiques generals de SonoBus

  • SonoBus NO utilitza actualment cap xifrat per a la comunicació de dades, de manera que, encara que és poc probable que siguem interceptats, és important tenir-ho en compte.
  • Tot l’àudio s’envia directament entre usuaris d’igual a igual, el servidor de connexió només s’utilitza perquè els usuaris d’un grup puguin trobar-se entre si.
  • El programa permet connectar a diversos usuaris per enviar i rebre àudio entre tots els membres d’un grup, amb un control detallat sobre la latència, la qualitat i la barreja general.
  • Inclou compressió d’entrada opcional, porta de soroll i efectes d’equalització, juntament amb una reverberació mestra.
  • Totes les configuracions són dinàmiques, les estadístiques de la xarxa són clarament visibles.
  • Funciona com una aplicació independent tant en GNU / Linux, macOS, Windows i iOS, i com un complement d’àudio (AU, VST) en macOS i Windows. Es pot utilitzar a l’escriptori, en el teu DAW o al teu dispositiu mòbil.
  • És un programa fàcil de configurar i utilitzar, però tot i així proporciona tots els detalls importants sobre l’àudio.
  • La qualitat d’àudio es pot ajustar instantàniament des PCM sense comprimir per complet (16, 24 o 32 bits) o amb diverses velocitats de bits comprimides (16-256 kbps per canal) utilitzant el còdec Opus de baixa latència. A més es pot fer de forma independent per a qualsevol dels usuaris connectat a un grup.
  • SonoBus no utilitza cap cancel·lació d’eco o reducció automàtica de soroll per mantenir la més alta qualitat d’àudio. Com a resultat, si troba un senyal de micròfon en viu necessitaràs utilitzar auriculars per evitar ecos i / o retroalimentació.
  • Per obtenir els millors resultats i aconseguir les latències més baixes, els creadors de el programa recomanen connectar el nostre equip per cable Ethernet a el router si és possible. Encara que funcionarà amb WiFi, la fluctuació de la xarxa i la pèrdua de paquets addicionals requeriran utilitzar un buffer de seguretat més gran per mantenir un senyal d’àudio de qualitat, el que dóna com a resultat latències més altes.

Actuació en directe a través de Sonobus Alemanya-Espanya, 1451 kms de distància…

Hits: 63

2 votes