Smartmusic

SmartMusic és un programari interactiu que facilita l’estudi de la música a través de milers d’exercicis pràctics autocorregibles. El recurs ha estat dissenyat per l’empresa nord-americana Make Music, composta per músics, desenvolupadors i creadors units en “la passió per la música”, amb l’objectiu de transformar la manera de crear, ensenyar i aprendre aquesta disciplina. L’aplicació et servirà de gran ajuda amb els deures i reforç dels teus alumnes en les teves classes de música.

La interfície d’SmartMusic es presenta d’una manera senzilla i intuïtiva. A través de la seva extensa llibreria, amb més de 50.000 exercicis per millorar habilitats i 20.000 temes tant individuals com de grup, no tindràs més de seleccionar el que més t’interessi i començar la seva execució. El programa és capaç d’assenyalar en vermell els errors que has comès i en verd els encerts, marcar el grau d’encerts totals i crear un rànquing amb els teus puntuacions. A més podràs tornar a escoltar la teva realització per assimilar millor els teus errors.

Per a una còmoda navegació, la llibreria es divideix per nivells de dificultat, categories, compositors o títols. Però si coneixes el tema en qüestió, l’aplicació compta amb un cercador que et facilitarà la tasca. També podràs accedir a una completa secció de més de 50 llibres de prestigi sobre mètode musical, de moment només disponible en anglès.

El recurs és totalment compatible amb instruments de corda, metall, percussió i vent, així com la veu. Gràcies a la seva connectivitat podràs enviar als teus alumnes deures a través del seu compte, i ells al seu torn podran enviar les seves execucions. D’aquesta manera podràs fer un seguiment de la seva evolució des de qualsevol part.

SmartMusic pot esdevenir un gran aliat per a les teves classes de Música gràcies a les seves eines configurables i la seva interactivitat. Aquestes són algunes de les possibilitats que t’ofereix:

  1. Pots crear les teves pròpies partitures, controlant el tempo, els acords o la dificultat de la peça, i enviar-los als teus alumnes com deures per a casa.
  2. També pots projectar el pentagrama a classe perquè cada alumne executi un exercici i, un cop conclòs, els propis companys vegin els errors o encerts i comentin com millorar la seva realització.

Hits: 128

2 votes