Jamulus

D’ençà que ens hem hagut de posar al dia informàticament per poder fer les classes, els professors ens hem comunicat amb els alumnes bàsicament per videoconferència, la qual cosa ens ha “salvat” de poder seguint donant o rebent classes. De totes maneres, el problema del retard del senyal d’àudio no ens permet tocar els dos instruments (o més, en cas d’estar connectats més persones) a la vegada, sempre trobem el problema anomenat “latència” que es produeix per diversos motius que no entraré en consideració aquí. 

He estat investigant per internet, i he descobert el programa Jamulus, que per fi sembla que resol en gran manera aquest problema. Es tracta de poder tocar en línia amb poca latència a través del programa. Podem tocar en servidors externs, on pot entrar qualsevol, o bé fer el nostre propi servidor, d’aquesta manera el servidor es converteix en privat, i només entra qui sap l’adreça IP de l’ordinador que està actuant com a servidor.

És molt important tenir una bona connexió a internet i estar endollat mitjançant cable ethernet directe al router, per tenir la menor pèrdua possible de dades pel camí, amb la seva corresponent latència que comporta això. A continuació deixo uns vídeos que expliquen perfectament el procés de com descarregar, posar en marxa el programa i entrar o fer un servidor. Si us atreviu a fer-lo anar, i no trobeu ningú amb qui fer proves, poseu-vos en contacte amb mi, i intentarem que us funcioni.

Si vols fer proves, entra al meu servidor “Jam at home”, si estic connectat pots entrar lliurement.

Aquí tens una sessió en directe d’una trobada des de diferents països

Aquí teniu un tutorial tot en 1

Utilitzar VST amb Jamulus i Reaper, fer Live Stream amb Zoom i OBS


Record-Jamulus-With-Reaper


Hits: 496

3 votes