Enllaços

En aquest menú aniré posant enllaços a webs que parlin sobre el clarinet o tinguin coses relacionades sobre l’instrument. Començaré amb un dels webs de clarinet més conegut, que es diu Clariperu, una comunitat clarinetista molt gran a llatina Amèrica, el principal impulsor del blog és Marco Mazzini, un clarinetista molt actiu en les xarxes.

El segon web que vull posar, tot i que sembla que fa anys que no està actiu amb noves notícies, és el de musicalclarinet, web que ha fet David Jiménez Ramos, i on podem trobar moltes partitures ordenades de clarinet, amb piano, sol, duos, ensembles, etc. A part té articles molt interessants que no passen mai de moda, sobre broquets, discs, material per clarinet…etc.

El portal teoria.com està dedicat a l’estudi i pràctica de la teoria musical. Ofereix el seu contingut lliure de cost a tota la comunitat de la Internet des de 1997. teoria.com ha estat desenvolupat per José Rodríguez Alvira com un recurs per complementar les seves classes al Conservatori de Música de Puerto Rico.

Aquí veuras notícies sobre el clarinet actualizades periòdicament

Per trobar partitures de domini públic (que són les que ja no tenen drets d’autor, i per tant es poden descarregar, fotocopiar, o el que vulguis sense pagar), el millor web sens dubte és el d’ ISLMP, excel·lent web ple de partitures de qualsevol instrument, i amb un buscador genial, jo encara en el dia d’avui descobreixo partitures fantàstiques que no són tan conegudes com les que es toquen en tots els conservatoris del món. Molt recomanable.

Aquesta web és molt interessant per poder convertir arxius d’un format a un altre. Sobretot podeu convertir els arxius MP4 de les obres a àudio (wav, mp3, etc..) per poder baixar-los de velocitat a l’hora d’estudiar-los. El web el trobareu aquí.

Hits: 470

7 votes