Editors d’àudio

Una de les coses més importants que un músic o estudiant de música ha de saber fer, és el de poder enregistrar-se tocant el seu instrument, per poder compartir-ho amb altres persones o mitjans de difusió d’internet, de forma que el seu treball sigui escoltat arreu.

En un article que he escrit anteriorment (“Com enregistrar-me?”) explico les eines bàsiques que tothom hauria de tenir al seu ordinador, ja sigui portàtil, com de sobre taula, per poder fer uns enregistraments amb certa qualitat sonora. Aquí el que vull és posar a l’abast vostre una sèrie d’eines per poder enregistrar-nos sense complicacions, i el que és més important, que sigui programari gratuït. Aniré posant programes que us poden fer servei en diferents casos del vostre procés de producció.

L’editor d’àudio que recomano utilitzar gràcies a les funcions que pot desenvolupar, i sobretot, al fet que està en continuo desenvolupament, i és gratuït, és l’Audacity, un potent i a la vegada senzill editor d’àudio amb funcions molt potents. Pots editar o enregistrar diverses pistes d’àudio, el que et servirà per poder fer les teves pròpies peces amb el clarinet junt amb els seus playbacks, tal com us demano molts cops a l’hora de fer els exercicis. He fet un petit tutorial on podeu ver el seu funcionament. També us adjunto un Power Point fet pel nostre professor de Noves Tecnologies Xavier Llorach, on explica les funcions bàsiques del programa.

El primer programa que aconsellaré és un programa anomenat “Ocenaudio“. És un editor d’àudio gratuït que és senzill d’utilitzar, però que té l’avantatge de què suporta efectes VST

Ocenaudio. Editor d’àudio gratuÏt

El proper programa que vull mostrar és Wavosaur: És un editor de so gratuït on pots enregistrar sons en format mp3 i wav. Wavosaur te totes les característiques per poder editar àudio: tallar, copiar, enganxar, fer bucles… Una opció més al programa anterior.

Wavosaur: un altre bon editor d’àudio

Hits: 269

4 votes