Com enregistrar-me?

Avui en dia, en plena era tecnològica, en què tothom disposa de Smart TV, telèfons on pots fer absolutament de tot, tant en l’àmbit personal, lúdic o social, amb capacitat de fer vídeo trucades, canals de TV a la carta, tauletes, ordinadors de sobre taula, portàtils, etc.; i sobretot després de la pandèmia del coronavirus, on hem vist que les coses han de canviar si volem aprendre la lliçó… hauríem d’intentar que els nostres fills que estudien música, no tan sols tinguin un bon instrument per tocar i anar a classe, ja sabem que ha de tenir un faristol, per poder posar les partitures, un metrònom per estudiar, canyes (bones, no de les que estan mossegades com si no haguessin berenat), llibres, la majoria ja tenen mòbil amb internet… però…..

Poden enregistrar una sessió d’estudi?, o fer un vídeo amb un mínim de qualitat sonora?, o poden connectar per videoconferència amb el seu professor, amic, familiar, o qui sigui, i aquest pugui sentir el clarinet com sona de veritat? (vull dir amb un so natural, no “enllaunat”)… jo crec, per l’experiència que tinc en l’àmbit de l’ensenyament (35 anys pel cap baix), que per desgràcia la resposta és NO. Això sí, tots tenen tauletes, portàtils, videoconsoles amb els seus jocs (que no són barats), i molts d’ells porten uns telèfons que ja m’agradaria a mi tenir-los…

A més, la generació d’avui en dia porta la tecnologia impresa en el seu ADN, són la generació tecnològica, i segons sembla després del coronavirus, encara necessitarem més formació, però ells, la veritat és que amb això no tenen cap problema, ho entenen ràpidament, i a més…els agrada!.

Per tant, vull encoratjar-vos a què els pugueu donar les eines necessàries per poder dur a terme les tasques fonamentals que qualsevol que faci música hauria de saber fer: totes les preguntes que he llançat a l’aire abans, i que la majoria tenen un NO com a resposta. De fet, amb pocs diners podem fer-ho (els que assistiu a les meves classes ja sabeu que almenys a classe sempre sona bé, els playbacks, els enregistraments, els vídeos… en definitiva… LA MÚSICA. Així doncs, us deixo un vídeo que trobo que està molt encertat i en el que coincideixo plenament amb tot el que diu.

Per tenir una idea dels preus dels possibles aparells que tracta el vídeo, fes clic a la imatge. No cal dir que si puc ajudar-vos en qualsevol consulta que tingueu sobre aquest tema, podeu fer-ho quan vulgueu.

Com muntar un estudi casolà

A continuació us deixo un Power Point fet pel nostre professor de noves tecnologies Xavier Llorach que parla de com fer un enregistrament mitjançant l’Audacity (que és un editor de so gratuït).

Enregistrament d’àudio digital amb Audacity 2020-02-26

Impactes: 742

7 votes